Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Д-р Дечо Дечев, управител на НЗОК, коментира легалните  и нелегални

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgД-р Дечо Дечев, управител на НЗОК, коментира легалните  и нелегални
Коментари Харесай

Шефът на Здравната каса: Частни болници и дистрибутори вдигат цени на лекарства за онкоболни от 150 на 1000 лева

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Д-р Дечо Дечев, шеф на НЗОК, разяснява легалните  и незаконни способи да се източват парите за здраве в предаването " Лице в лице " по БТВ. 

" Всяко лекарство има интензивно вещество с определено наименование, а всеки производител може да го видоизмени. Така да вземем за пример лекарство за онкоболни с интензивно вещество " теметрексит " се закупува от 4 производителя. То е за вливане. Това е интернационално непатентно име с избран снабдител за страната. В първите 11 частни лечебни заведения са го отчитали по 1063 лв. - това е оптимално висока цена. 

Започва инспекция измежду всички дистрибутори. Повечето болници работят единствено с един представител. 

Дадена е информация в прокуратурата, министерството също ще предприеме ограничения.
Финансовите резултати от лечебните заведения са зъдължение на министъра. Той трябва да ги изиска. 

Бизнесът в опазването на здравето е доста огромен за хора, които желаят да печелят. Зад всяка частна болница стои вложител с доста сериозен различен бизнес. От този бранш може да се печели. Една от сферите на най-хубава облага е онкологията. 

Някои хора, на които не им върви работата, обаче, вършат по този начин, че трансферират отговорносттта на Касата, а всичко се крепи на нея. 

Призивът ми е да не унищожаваме единственото място, на което се крепи тази система, до момента в който не намерим друго. Трябва да влязат по-млади хора в системата. 

Засега става дума за нецелесъобразно разходване на средствата.

Прокуратурата би трябвало да ревизира на какво съображение дистрибутурът дава лекарство от 150 лв. за 1000 на болничното заведение. Частните лечебни заведения си сътвориха търговци на едро. Входът към болничното заведение е през техен търговец. Разликата в цената влиза в притежателя на болничното заведение, който е глава и на търговията на едро. 

От 29 лечебни заведения употребили продукта, пъвите 11 са частни лечебни заведения. Министърът на опазването на здравето им дава лицензите. "  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` рекл
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР